etusivuuutisetkartatkeskusteluhallitusjaseneksi
 

Vammalan Moottorikelkkailijoiden jäsentiedotteet

Jäsenkirjeet Vammalan moottorikelkailijoiden jäsenistölle.


Kelkat parkissa

 

28.02.2010 Vammalan Moottorikelkkailijat Ry

Jäsenkirje

Tervehdys kelkkailijat.Talvi ja kelkkailukelit ovat parhaimmillaan,nyt lunta on tullut ennätysmäärä
moniin vuosiin,kelkkailijoiden mielestä sitä saisi tulla vielä lisääkin. Kaikki reitit on auki ja suhteellisen hyvässä kunnossa,aina tietysti parantamisen varaa on,mutta useat lumituiskut ja tuuli aiheuttaa sen että reittejä ei keritä lanaileen tarpeeksi. Kelkkaliikenne on ollut todella vilkasta ja tästäkin syystä reitit kuluu patille ja niin lanauksen tarve senkun kasvaa. Lanaus kun hoidetaan vapaaehtois voimin niin aika ajoin reittien kunto vaihtelee.

Uutena reittinä on avattu ura Huittisiin.Ura lähtee Sammaljoen lenkin varresta,15km Vammalan shelliltä.Reitti on vaihtelevaa,metsää ja jonkin verran peltoa ja tiepohjaa.Reitin pituus on noin 50km.Huittisissa on tankkaus ja kahvittelu mahdollisuus Nesteellä ja Härkäpakarilla. Muutamia yllätyksellisiä ojia ja aurausuria reitin varrella on,mutta niitä pyritään mahdollisuuksien mukaan merkkailemaan. Olkaahan varovaisia ja muistakaa pitää nopeudet maltillisina. Tervemenoa tutustumaan!

Jos tiedätte kelkkailijoita jotka eivät ole lunastaneet uralupaa niin informoikaa heitä asiasta, että saataisiin kerättyä mahdollisimman paljon lupamaksuja, sillä toiminnan kehittäminen maksaa aina.

Yhdistyksen nettisivut on uusittu ja kehittäminen jatkuu edelleen,palautetta ja kehitysideoita saa antaa. Sivuthan löytyy osoitteesta http://www.vammalanmoottorikelkkailijat.com Sivuja pyritään päivittämään aina tarpeen tullen,tulevista tapahtumista ym.asioista tiedotetaan aina nettisivuilla.

Tulevaisuudessa jäsenkirjeet ja muut tiodotteet ilmestyvät yhdistyksen nettisivuille joten käykäähän katsomassa niitäkin aina välillä,näin pysytte yhdistyksen asioista ajantasalla. Nettisivujen keskusteluun voi laittaa palautetta jne.ja sieltä selviää ilmotukset jos reiteillä on jotain esim.vaara paikkoja,niitä voi sinne ilmotella kuka vaan.

Muistutuksen sana vielä,pyritään pysymään merkatuilla urilla niin on helpompi uusia lupia maanomistajilta ja vähemmän tulisi negatiivista palautetta sekä pidetään nopeudet riittävän alhaisina koska urilla on liikennettä ajoittain aika reilusti.

Talvisin terveisin ja keväthankia odotellessa

Hallitus


21.12.2006 Vammalan moottorikelkkailijat Ry 
 
HYVÄÄ KELKKAKAUTTA!
 
Talvi ei ole vielä oikein saanut otettaan syksystä. Kurakelit ovat jatkuneet pitkään ja lumen tuloa on saatu odottaa oikein odottamalla. Loka-marraskuun vaihteen lumipyry herätteli kelkkakansaa, mutta juuri kun vehkeet saatiin esiin talleista, vesisade alkoi syödä lumipeitettä rotan lailla. Eipä auta kuin odotella sitä valkoista kultaa taivaalta…
                     
Keleistä huolimatta, tässä tulisi tämän talven uralupa- tarra. Liimatkaa tarra näkyvälle paikalle kelkkaan. Tarra oikeuttaa Sinut ajamaan Vammalan Moottorikelkkailijat Ry:n urilla. Uramme koostuu edelleen tutuksi tulleesta ”Sammaljoen-lenkistä”. ”Mason-lenkki”, jota on yleisesti ajeltu, ei edelleenkään ole Vammalan Moottorikelkkailijat Ry:n virallista uraa, joten jokainen kelkkailee ko. uralla omalla luvallaan ja vastuullaan. 
 
”Sammaljoen-lenkkiä” on kunnosteltu syksyn aikana pahimmista paikoista, tehty uudelleen linjauksia sekä lukuisia siltoja. Reittimerkit ovat paikoin erittäin hyvässä kunnossa, mutta paljon on myös sellaisia osuuksia, jossa merkkaukset eivät ole kovin hyvässä kunnossa. Uudet osuudet ovat pääosin hyvin merkattuja, viimeistään ajokelien tullessa viemme kelkalla riittävät merkinnät uusille osuuksille. Suurimmat muutokset ovat välillä Shell Keihänen-Kivijärvi ja Rautaniemi-Sammaljoki.
 
Kelkkaura Vammalan ja Huittisten välille on edelleen työn alla. Matkalle on tullut kasapäin vaikeuksia vastaan, mutta linjausta on lähdetty muuttamaan radikaalisti yhteyden muodostamiseksi. Merkittävä reittihanke on myös käynnistetty välille Shell Keihänen – Ellivuori - Neste Häijää. Reitin tekeminen ja suunnittelu on yhteinen projekti, jossa ovat mukana Hotelli Ellivuori, Häijään kelkkailijat ja Vammalan Moottorikelkkailijat ry. Ensimmäinen palaveri pidettiin 14.12 ja 16.12 pidettiin maastokatselmuspäivä keskeisimmille osuuksille. Tavoitteena on pysyä poissa vaarallisilta jääalueilta.
 
Reitin valmistumisaikataulusta ei ole mitään varmuutta. Toivotaan, että reitti olisi ajettavassa kunnossa kaudelle 2007/2008. Tälle alkavalle talvelle tuskin ehditään saamaan reittiä valmiiksi. Toivottavaa olisi, että ns. villiä kelkkailua ei esiintyisi välillä ennen lopullista valmistumista. Tällä helpotetaan tuntuvasti lupien saantia, mikä on erityisen tärkeää koko projektille. Onnistuessaan yhteys Häijääseen olisi todella iso mahdollisuus. Sen myötä aukeaa yhteys aina Kankaanpäätä myöten, joten ajettavaa tulisi olemaan mukavasti. Mikäli esim. Shell –Keihänen – Hotelli Ellivuori väli valmistuu tälle talvelle, tullaan siitä tiedottamaan jäseniä. Pidetään peukkuja ja ollaan aktiivisia.
 
VAMMALAN MOOTTORIKELKKAILIJAT RY:N VUOSIKOKOUS PIDETÄÄN SU 21.1.2007 LOPENKULMAN NS –TALOLLA STORMISSA, KELLO 18.30.
Ajo-ohje tarvittaessa numerosta, 0500-163 163.
 
Kaikki joukolla mukaan!


Hyvää syksyä!
 
Nyt kun vähäluminen tylsä kesä alkaa jäämään historiaan, on taas aika aktivoida kelkkailuharrastustamme.
 
1. YHTEENVETO VIIME KAUDESTA
 
Talvi 2006 oli erinomainen kelkkailukelien suhteen. Vaikka kausi ei normaalia aiemmin alkanut, oli se ennätyksellinen pituudeltaan. Sammaljoen lenkki oli kokonaisuudessaan ajokunnossa vielä huhtikuun puolella. Yhdistyksen jäsenmäärä oli viimekaudella 98. Kerholle hankittiin oma työkelkka lananvetoon. Kelkalla ehdittiin vetämään lanaa noin 300 km kevättalven aikana. Maaliskuussa järjestettiin perinteiseksi muodostunut talvitapahtuma Haapamäessä. Väkeä oli paikalla arviolta noin 300. Näillä eväillä on hyvä ponnistaa talveen 2007.
 
 
2. JÄSENMAKSUT JA URALUPATARRA 2007
 
Vuotuinen jäsenmaksun kerääminen ja uralupatarran toimittaminen on päätetty aikaistaa aiemmista vuosista. Näin kaikilla on tarra heti kauden alussa ja talvella voidaan keskittyä ajamiseen, eikä tarrojen lähettämisiin ja liimailuihin.
 
Vuoden 2007 maksut ovat samat kuin aiemminkin:
 
Jäsenmaksu, sisältää tarran 25 euroa
Liittymismaksu uusille jäsenille 17 euroa, lisäksi vuotuinen jäsenmaksu
Kannatusjäsenmaksu 17 euroa (ei sis. tarraa)
 
Ohje jäsenmaksun suorittamiseksi:
 
- TILINUMERO 566006 - 50017742
- Laita viestikenttään OSOITTEESI ja nimesi, jos nimi poikkeaa maksajan nimestä tai maksat usean henkilön jäsenmaksun
- Maksa oikea summa (25 e tai 17 e)
- JÄSENMAKSUN ERÄPÄIVÄ ON 30.10.2006
 
Tarrat toimitetaan ryhmäpostituksena hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Näin kerhon postituskulut pysyvät kurissa.
 
 
3. REITTIASIAA
 
Syksyn aikana on tehty jo joitain parannuksia reitistöön. Siltoja on korjattu ja pieniä uudelleen linjauksia on tehty pysyvämmän reittilinjan saamiseksi. Tavoitteena on saada reitit pysymään samoilla linjoilla mahdollisimman pysyvästi, vaikka siitä koituisi hieman lisätyötä.
 
Lantula – Kivijärvi välillä on tarkoitus tehdä hieman raivaus- ja kaivinkonetyötä ennen kauden alkua. Jotta työ saadaan tehtyä, meidän pitää talkoilla vielä ainakin kahtena viikonloppuna. Jos tiedossanne on korjattavaa tai parannettavaa muualla päin reitistöä, niin ilmoitelkaa niistä. Tilanteen koordinointi on vaikeaa, koska kukaan yksittäinen henkilö ei tiedä koko reitin tämänhetkistä kuntoa. Mikäli olet tietoinen reiteille kesän aikana tulleista muutoksista (esim. uusia ojia, teitä tai muuta vastaavaa), ilmoittele niistä puheenjohtajalle tai sihteerille.
 
Ensimmäinen talkoopäivä on lauantai 28.10. Kokoonnutaan Haapamäkeen Kivijärvelle klo 10.00. Ota varusteina mukaan mitä löytyy, esim. kintaat, vesuri, kirves, moottorisaha, lapio, rautakanki jne. Lisätietoja saat puheenjohtajalta numerosta 0500 -163 163 tai sihteeriltä 0400 -758 222.
 
KAIKKI MUKAAN, JOTKA KYKENEVÄT!
 
 
4. RETKI KELKKAMESSUILLE
 
Vammalan Moottorikelkkailijat ry järjestää retken Jyväskylään, MOOTTORIKELKKA & ATV 2006 – messuille, lauantaina 14.10.2006. Messut ovat Suomen suurimmat alan messut. Messuilla esitellään kelkat, mönkijät ja off-road – pyörät varusteineen ja tarvikkeineen. Lisätietoja osoitteesta www.jklpaviljonki.fi/mk2006.
 
Matkaa taitamme bussilla seuraavan aikataulun mukaisesti:
 
7.30 lähtö Härkäpakari, Huittinen
8.00 Vammala, K-market Superi
8.20 Sarkolan th, pikavuoropysäkki
8.30 Shell Turuntie, Nokia, linja-autopysäkki valtatien varressa
8.50 ABC –Lahdesjärvi, Tampere
 
Perillä Jyväskylän Paviljongilla n. klo 11.00. Paluun aikataulusta sovitaan bussissa menomatkalla. Lähtö Jyväskylästä noin klo 16.00. Kuljetuksen hinta osanottajien lukumäärästä riippuen 15–20 euroa. Lisäksi ryhmäpääsylippu messuille 5 euroa.
 
Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin 9.10. mennessä. Ilmoittautua voit puhelimitse pj. Pertille 0500 -163 163 tai sähköpostilla sihteerille, sami.haliseva@kolumbus.fi. Mainitse ilmoittautuessasi mistä aiot nousta matkaan mukaan.
 
 
5. SÄHKÖPOSTILLA TIEDOTTAMINEN
 
Tarkoituksenamme on viritellä sähköpostilla tiedottamista. Jäsenkirjeitä tullaan lähettelemään postitse tulevaisuudessakin, mutta pientä ja ajankohtaista tiedottamista olisi nopea, helppo ja edullista lähettää sähköpostitse. Kaikki jotka ovat halukkaita saamaan tietoa sähköpostitse, voisivat lähettää ositteensa sihteerille osoitteeseen, sami.haliseva@kolumbus.fi


alapalkki